Zdigitalizované kino Turiec po niekoľkých mesiacoch otvoria

16.06.2013 Martin

Turčianske Teplice 16. júna (TASR) - Kino Turiec v Turčianskych Tepliciach, ktoré bolo niekoľko mesiacov zatvorené z dôvodu digitalizácie, opäť otvoria pre verejnosť vo štvrtok 20. júna. Informovala TASR Anna Weissová z oddelenia kultúry, športu a informácií mesta.

Cieľom projektu "Digitálne kino pre digitálne mesto" bolo zdigitalizovať obrazové a zvukové technológie v kine, aby mohla byť zachovaná jeho prevádzka, vysvetlila Weissová. Mesto Turčianske Teplice digitalizáciu kina uskutočnilo vďaka dotácii z Audiovizuálneho fondu, ktorý mu pridelil financie vo výške 32.000 eur na nákup projektora, servera a univerzálnej vstupnej jednotky. Zvyšné náklady viac ako 97.000 eur mesto uhradí z vlastného rozpočtu, dodala.

Spočiatku bude kino premietať filmy v utorok, stredu, sobotu a nedeľu. "V prípade zvýšeného záujmu sme pripravení vyhovieť požiadavkám návštevníkov a flexibilne zmeniť vysielacie dni," podotkol Peter Prokša z oddelenia kultúry, športu a informácií. Mesto plánuje spustiť aj vlastnú internetovú stránku kina, na ktorej diváci nájdu informácie o aktuálnej filmovej ponuke a plánovaných premiérach. Priamo z tejto stránky bude možné lístky do kina objednať, zaplatiť aj vytlačiť.

V deň znovuotvorenia kina sa návštevníci môžu tešiť na premiérový film Man of steel v 3D, ktorý bude mať práve v tento deň celoslovenskú premiéru. "Samozrejme, máme pripravené prekvapenie aj pre najmenších divákov. Animovanú rozprávku Kráľovstvo lesných strážcov premietneme takisto v 3D formáte so slovenským dabingom, a to za symbolické vstupné jedno euro," dodal Prokša.

Podľa Weissovej očakávajú záujem zo strany obyvateľov, čomu nasvedčuje aj množstvo otázok. "Nakoľko doteraz museli za kinom vycestovať do Martina, Žiliny či Banskej Bystrice, teraz budú mať túto možnosť trávenia voľného času priamo vo svojom meste, čo je nesporne veľká výhoda," podotkla Weissová.
 

Vyberte región